Underbara morgon!

Låt mig börja denna underbara berättelse med gårdagskvälllen. Jag hade fått en uppgift som skulle vara klar idag. Och sov bort nästan hela kvällen. Så då satt jag uppe kanske aningen för sent med uppgiften. Närmare bestämt så kom jag i säng vid klockan 1:30.
Stressad över att jag var tvungen att somna snart för att jag skulle upp tidigt, lade jag huvuet på kudden. Efter lite bök, stök och vridande samt ett x antal misshandlande slag på min kära karl som klapprar tänder, så somnar jag.

Klockan halv 6 börjar klockan ringa. En mycket trött Martina masar sig upp och börjar med morgonrutinerna som går på automatik vid den här tiden på morgonen. Men jag kände mig ändå inte på topphumör. Efter ett tag gick det upp et ljus att jag hade sovit utan nikotinplåster. Ja, det var nog det som var felet, min hjärna var sur för att den inte hade fått tillräckligt med varken sömn eller nikotin under natten. Jag gör mig iordning, dricker mitt kaffe, tar mina vitaminer och ett glas yoghurt. När klockan börjar närma sig sju är det dags att knata, hälsosam som jag blivit, de 3,7 km till skolan. På med ryggsäck (som väger ton), musikhörlurarna (som skaver), gångskor (som är sönder i hälen) och en mysig scarf (nej det fanns inget dåligt med den ;) )

Klockan tjugo i 8 är jag framme på skolan. De andra brukar komma vid ca 8 -8:15.
Hjälo vad bäst jag är, tänker jag nöjt. Nu har jag tid att sitta och läsa på uppgiften i 45 minuter innan vi börjar. Och så kommer de andra "hetsläsa" de fem minutrarna innan lektionen är. Fan, vad jag är bäst. Duktig jag är som planerar min tid. Och sen dammsuga och stryka i eftermiddag för vi lär ju sluta ca 12.

Jag skickar ett lyckligt morgonpiggt sms till min kära klasskamrat Sandra Kaffe (i förhoppningen att hon skulle vilja komma och dricka kaffe):

-Godmorgon, när kommer du till skolan?
- Är du redan på skolan?, får jag till svar
( hmm..men hon vet ju att jag går tidigt tänker jag, men hon är kanske bara lite seg i morgonmössan.)
- Ja det är klart, jag går ju till skolan tidigt vet du ;), svarar jag.
- Men vi börjar ju inte förrän 13:00, svarar Sandra
(Driiiiver människan med mig, inte kan vi väl börja vid ett. Jag är ju här och klockan är knappt 8. Nej, nu är hon bara sur för att jag är tidig..)
- Du driver med mig va?
Orkar där inte vänta på svar och ringer Sandra.

- Du driver med mig va?
-Nej, jag lovar. Vi börjar inte förrän ett, säger Sandra.
( då fick jag en idé, vad gjorde då hon vaken vid denna tid om vi nu inte började förrän klockan ett?)
- vad gör du vaken nu då?
- Du väckte mig med smset..
Min rspons blev ett simpelt..
-*Gulp*

VILKEN MÄNNISKA VAKNAR AV ETT SMS!!!! SUuuuuuuuuuuCK!
Hela min värld rasade samman, jag är på skolan över 5 timmar för tidigt!

Jag har masat mig upp, gått en bra bit..suttit och pluggat tidigt på morgonen. Utan en tillstymmelse till anledning..

Jag ringde min sjuka (halsont och febrig) karl som fick komma och hämta mig MED BIL! Jag tvåärvägrar gå hem direkt igen. Jag misstänker att han tyckte det var ganska underhållande när jag satt och svor över att jag lärt mig komma upp till väckarklockan..

Jag åkte hem och sov, sen har resten av dagen gått åt till att fundera på, vart gick det snett? Var det någon stor komplott mot mig? Hade universum bestämt sig för att ställa ni mig på fel dag?  Tankarna spann...Vart stod det att vi inte började 8:30? Jag kollar ju FC varje kväll.

NEJ!!! Jag kollade ju inte FC igår kväll..remember? Jag sov ju bort hela kvällen.

Damn, det var mitt fel. Det var ingen stor komplott för att dra ner Martina..Suck. Life sucks..

// Tina

Fyllefilosof is old news!

Jag vet av erfarenhet att jag är en fruktansvärt imponerande fyllefilsof. Hjälp vad man förstår de djupa meningarna i livet bättre med ett par bira eller grogg i buken. Och man börjar känna sig världsvan med välsmort munläder.
Sen att det kanske inte är så i verkligheten, åtminstone inte den nyktra verkligheten är en annan femma.
Men jag kan nu stoltsera med att jag har gjort en enastående upptäckt. Inte nog med att jag är en fenomenal fyllefilosof. Nu har jag blivit en extremt duktig icke-rökare filosof. Mitt uppe i mina värsta abstinens-panik-ångest besvär då det vrider sig i magen och tårarna sprutar. Det är då jag får mina mest upplysande och mest filosofiska uppenbarelser. I stil med sådant som folk vetat imånga hundra år, men som ändå är riktigt stort och nytt för mig.
Som exempelvis häromnatten höll jag som bäst på att somna och får sån panik orsakad av rök-snusabstinens(med största sannolikhet i all fall). Och jag konstaterar efter mycket filosoferande och diskuterande med en Patrik som inte alls var på humör för att dividera med mig att människan lever för lite i nuet. Vi planerar konstant. Hela våra liv är ett konstant planerande. Är det någonsin man gör något och bara njuter av just det man gör? Eller? I så fall är sådana tillfällen mycket sällsynta för mig i alla fall. Men jag är inte heller som andra människor som är ett snäpp framåt i planerandet. Utan jag ska ju alltid dra allt till exteremiteter och är fyrtioelva steg fram.

Suck..

Nu tappade jag tråden. Men jag hade en riktigt bra slutkläm på det här inlägget egentligen, men det har jag tappat bort någonstans mitt i alltihopa.

// Martina

Humörsvängningar och fan och hans moster

Ja, det har varit en fartfylld vecka. åtminstone inombords på mig. Jag har slutat röka och snusa och det har gått ganska exakt en vecka nu. Känns bra. Men min stackars sambo har väl mer eller mindre inte fått en lugn stund. Mellan i torsdags och lördags kväll var jag som tur var för hans del inte hemma. Tänkte ge honom lite avlastning så jag åkte ner till mamma på torsdagen. Det var mysigt. Åt kladdkaka och slöade. På fredag eftermiddag fortsatte färden ner till Pappa. Och pappa hade verkligen de två dagarna upplanerade.

Fredagkvällen åt vi goda laxmackor och yoghurtglass. Fruktansvärt gott och mysigt att titta på film.
Lördagen gick vi upp runt halv nio. Tog en tre timmars promenad och letade ryggsäckar, sen åt vi mat. Sen trodde vi det skulle börja regna så vi sköt upp att klippa häcken och kollade lite på "so you think you can dance". Men när det var slut var det fortfarande ganska torrt och regnet hade slutat. Så vi gav oss ut i ett försök att hinna klippa häcken. Och vi lyckades. Men aningen irriterande att häckklipparen gick sönder när vi hade knappt en meter kvar. Men far min var envis och skulle ha häcken klippt, så han klippte resten för hand med häcksax. Sen gick vi in och gjorde oss iordning och åkte in till stan. När vi åkte till stan var väl klockan ca 17:00. Sen letade vi ryggsäckar, fikade, drack kaffe och stressade runt efter muggar eller hjärtan godis. Och innan jag visste ordet av det var klockan halv 8 och det var dags för mig att ta bussen hem (120kr rena rånet). Det var en mycket trevlig helg med pappa. Inte en tråkig stund :P

Tack för en fin helg..

p.s jag skrev ett sms till pappa efter att jag var nästan lite filantropisk, han tyckte det var ganska skoj men udda d.s

// Tina
RSS 2.0