Marsvin

Ja! Jag och Märtha hade som sagt en trevlig kväll i torsdags, då vi även planerade lite hyss. Vi skulle med största sannolikhet införskaffa marsvin till mig och Emanuel dagen där på. Anledningen till att vi fick denna lysande idé var för att vi satt och snackade, jag nämnde att jag saknade marsvin. Då drar hela karusellen med djurhistorier igång.Och i nästa ögonblick sitter jag och kollar marsvins-annonser på blocket.
 
Jag hittade två marsvin som behövde nytt hem på grund av tids- och intressebrist. 500 kr för djur, bur och allt :D. Jag smsar och ringer på denna annons och jag och Märtha bestämmer oss för att höras av dagen efter. Finns de kvar och är till salu så tar vi en road-trip. MEN! Det stora problemet var att hålla detta hemligt för Emanuel. Så jag ringer Emanuel och säger att Märtha och jag ska åka in till Kalmar och titta efter en bokhylla dagen efter (Märthas idé, jag tyckte att vi skulle säga att jag skulle ge mitt råd angående en tröjja, men visserligen kanske hon tyckte detta var en alltför uppenbar lögn). Efter denna högst troliga förklaring så säger Emanuel, men vad bra. Då kan ju jag följa med, så kan vi titta på en tv-bänk. Då hittar jag snabbt som bara den på att vi ville ha en tjejdag och titta på kläder i lugn och ro, och att det inte blev samma sak om en kille var med. Emanuel svalde denna förklaring. 
 
Dagen efter vaknar jag spänd, hade fortfarande inte fått något svar från marsvins-försäljaren och Märtha var hemma i sin hembygd och tvättade. Jag började misstänka att vår plan skulle misslyckas. Men efter mycket om och men ringer marsvins-försäljaren (Eureka!). Hon hade marsvinen kvar, två hanar som är 7-8 månader gamla. Jag kommer i eftermiddag sa jag. Sen ringer jag Märtha. -"Kom hem så fort bilen bär dig!". Efter detta kommer jag ihåg att jag behövde 500 kr. Går snällt in och flörtar med Emanuel som halvsover, och säger att han faktiskt fick köpa sin förstärkare och jag borde få "shoppa" för 500 kr i alla fall (OBS! Jag har egna pengar men för att ha koll på utgifterna använder vi bara Emanuels konto).
 
En timme senare är vi påväg. Jag har då lagt in adressen i gpsen på telefonen. Men enligt mig tyckte jag att gps:en visade en omväg, så jag körde min egen väg med lite guidning av gps:en i slutet. (Sorgligt nog visade det sig att vi hade kört en riktig omväg vilket Märtha hade mycket roligt åt..suck). Efter den färden var vi framme, träffade en trevlig familj i ett väldigt fint hus. Jag ser att en av marsvinen har lite pälsbortfall, men tänker att det nog bara är ohyra och ger familjen 500 kr, tar buren och alla tillbehör samt marsvin och åker hem.
 
Jag var så fruktansvärt nervös hela vägen hem, jag visste ju inte vad Emanuel skulle säga om att få hem två nya gnagare...
 
Han blev väl ganska chockad när jag klev in och räckte han en låda med två ullbollar, - vad är det för tuss? var kommentaren jag fick. Men tack och lov, med lite muttrande så accepterade han dem. De är nu familjemedlemmar vid namn Diesel och Amadeus. Och nu kallar han dem inte tussar längre. Nu är det hamster-råttor då han aldrig kommer ihåg att det är marsvin.
 
Det var väl det jag hade att dela med mig av, en lyckad överaskning, om än väldigt chockad karl..
 
Puss och Kram från Tinan

Natti!

Godnatt världen.
 
Jag har nu varit uppe alldeles för länge i vanlig ordning. Men fördelen är ju att man hinner med både det ena och det andra. Underbaraste Märtha var här en sväng och berikade min vardag med kaffe, skvaller, jobbprat och husdjursberättelser. Härlig tosdag. Och imorgon kanske vi faktiskt inte ska ha tant-fredag, imorgon ska vi med största sannolikhet ha vinfredag! Yippie!
 
Jag har även hunnit måla klorna lazerblå, räddat kattens tand (samt konstatera att de inte ska ha halsband fler gånger) och titta på desperate housewives. 
 
Godnatt åter igen, hörs imorgon (<---- se, det går att skriva hela ordet Märtha)!
 
 

Jag tycker inte om motargument..

Det här inlägget vet jag nästan att det kommer att bli fruktansvärt lite uppskattat. Men jag retar upp mig på en grej igen. Jag har kommit fram till att jag har ingenting emot att folk inte tycker likadant som mig. Jag har inte heller emot de som tjafsar med mig och försöker "vinna" över mig med ignoranta, oeftertänksamma argument. Men det jag verkligen avskyr är när folk tycker tvärtemot vad jag tycker och sen har mage att faktiskt lägga fram vettiga argument! Än värre blir det när de faktiskt har fakta bakom dessa argument! Och ytterligare värre blir det när de inte har fakta bakom, utan att det är egentligen deras sätt som är bättre bara genom att använda sunt förnuft..
 
Detta innebär att jag har fel. Och det jag har kommit fram till är, jag tycker inte om att ha fel!
RSS 2.0