Bloggsdjävul...

Ja, det är nog så att bloggdjävulen har fått tag i mig. Jag bloggar betydligt mer än vad jag har gjort förut. Och jag kan ärligt säga att jag inte vet vad det beror på. Kanske är det att jag känner att jag just nu hade behövt ha min kära mor lite närmare till hands, och med bloggandet är hon ju aldrig långt bort. Jag kan nästan alltid förvänta mig en kommentar på mitt senaste inlägg. Lööövely. Men tyvärr mamma så blir det inget blogginlägg helt tillägnat dig i dag. Jag vill ju inte att du ska få storhetsvansinne över alla lovord jag egentligen vill strö över dig ;)
 
I dag hade jag min sista salstenta.. Såååå skönt att ha den färdig.. Nu har jag tre uppgifter kvar innan jag tar min examen.. Webbplatsen, hemtentan i pedagogiskt och professionellt förhållningssätt och Examensarbetet (med stort E). Jag får ändå vara glad för jag tror att jag har stressat ner lite nu när jag vet att jag inte behöver banka in mer kunskap i huvudet till ett bestämt datum som man gör i en tentasituation. Jag kan strukturera och planera min tid lite bättre när det gäller inlämningsuppgifter. Och jag vet hela tiden vad som krävs. Fast egentligen var det lögn, när det gäller examensarbetet vet jag nog inte riktigt vad jag pysslar med. Men jag kämpar skiten ur mig och hoppas att det går vägen. Jag kan nog inte göra annat... Mitt bästa borde väl ändå vara nog?
 
När jag planerade hur denna dag skulle bli så tänkte jag att jag skulle vakna vid klockan 6 helt utvilad när klockan ringde. Jag skulle gå till skolan och känna mig lugn och säker på att jag pluggat tillräckligt för tentan. Jag skulle skriva tentan på cirka en timme för att jag inte skulle behöva tänka - svaren skulle bara sitta där.. Sedan skulle jag gå hem och spela X-box en stund för att fira att det var över och äta en god middag. Sedan tillbaka till skolan full av ny energi för att ha engelska. När den var slut så skulle jag gå till systemet och köpa ETT paket Varm och Kall för att fira att min sista tenta var slut. När jag kom hem skulle en glad och pigg Mulle vara lycklig att jag kom hem. Sedan skulle jag ta en tupplur för att ha energi till kvällen och sedan ha en lugn kväll med Mulle med matlagning, tv-tittande och vindrickande..
 
Så här blev min dag:
Jag vaknar i ren och skär panik utan klocka vid halv sju och inser att jag glömde ställa alarmet kvällen innan. Allt annat än utvilad rusar jag runt med smink och hårborste i högsta hugg och är på väg att hälla mjölk i kaffebryggaren. Efter mycket om och men stapplar jag iväg till skolan och försöker sista-minuten-repetera lagarna och vad de innebar. När jag kommer till skolan så går läraren igenom frågorna och den enda tanke jag hade var "- Detta var inte bland instuderingsfrågorna". Vi får tentan utdelad och pennan börjar glöda, dock var frågorna avancerade och allt annat än korta och koncisa svar krävdes. Så efter 18 sidor handskriven text på cirka 2 timmar lämnar jag in min tenta. Men jag är ändå relativt nöjd med min insats. (Är det bara jag som tycker att om man lämnar ut instuderingsfrågor ska dessa faktiskt vara allt man bör kunna till tentan? Tur att jag plockat upp lite extra när jag surfat efter information på nätet). Efter detta knatar jag hem och tar ingen lunch, men två knäckebröd och en kopp kaffe. Jag spelade faktiskt X-box en stund (Yey, en av planerna gick). Tillbaka till skolan för engelska, energin var dock inte på topp. Vi körde en gruppövning och jag tror vi alla var lite för trötta - för vi skrattade mer än vi pratade engelska till lärarens stora förtret. Jag stack till Systembolaget och köpte 2 paket Varm och Kall och 1 flaska Sangria. När jag kom hem var Mulle sur, trött och hungrig.. Så vi struntade i tuppluren och lagade mat. Den var visserligen god. Ingen mysig tv-tittar och myskväll blev det heller. Slängde i mig ett glas Varm och Kall till maten för att sedan hipp som happ åka med Jenny och Mulle till Kalmar för att titta på "50 shades of Grey". Den var bra, men inte mycket av handlingen från boken var där, man verkligen såg regissörens resonemang.. "Sex säljer". Men den var helt klart sevärd.. Nu är vi äntligen hemma och jag ligger i sängen efter en dag som gick allt annat än som planerat.
 
Men lika glad för det är jag men gladast är nog räven...
 
Nu ska Tina sova, och i morgon blir det fest hos Bea och Wille efter att jag suttit en stund med Webbplatsen på dagen ;)
 
// Martina
Mamma
2015-02-27 @ 22:23:49

Jag kan inte sluta skratta åt ditt inlägg idag. Jag ser dig vakna - rufsig i håret, små morgontrötta ögon som inte går att få upp, desperation efter kaffet och smink i ena handen, hårborsten i munnen, ett ben i byxan och kaffet i andra handen, så typiskt en del mornar, när klockan inte funkar/inte blev ställd och paniken är ett faktum.
Men du får som sagt vara glad att en av planerna gick i lås och försöka glömma de andra 5 som inte gick i lås.

Kram
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0